TOP 3 Najprofitabilnije Kriptovalute za Ulaganje (10X -100X)

 1. Zenon "Network of Momentum"Krajem jula objavio sam video uradak u kojem sam  Zenon (ZNN) kriptovalutu postavio na poziciju broj jedan kao veliki potencijal u budućnosti i poprilično profitabilnu kriptovalutu za ulaganje. Tada je cijena bila $8.87, a tenutna cijena je oko $54, u trenutku dok pišem ove redove, mada su mnogi orderi postavljeni na 68$.  Vjerujem da je Zenon još uvijek  podcijenjen, a prema mojoj metodologiji temeljne analize u ovaj projekat i dalje vrijedi ulagati. 

Postoji dosta aspekata Zenonove tehnološke arhitekture koji je čine jedinstvenom i potencijalno razornom...

Kao radikalno novi DLT, Zenon “Network of Momentum” uvodi neviđenu dual-ledger arhitekturu. 

Zenon "Network of Momentum" osmišljen je kako bi prevladao ograničenja skalabilnosti i decentralizacije mreže, istovremeno pružajući robustan DLT layer 1 za ekosistem masovno skalabilnih, decentraliziranih korisničkih aplikacija (“zApps”).  Cilj projekta je zamijeniti mreže kao što su Ethereum, Polkadot ili Solana rješavanjem problema skalabilnosti i propusnosti transakcija s jedinstvenim pristupom shardinga bez ugrožavanja decentralizacije i sigurnosti mreže.

Zenon Network  uvodi dual-coin pristup pri čemu je ZNN glavna valuta, a QSR (“Quasar”) sekundarna valuta. ZNN se koristi kao kolateral za infrastrukturu mrežnog konsenzusa koja osigurava da se transakcije provjeravaju i bilježe na lancu. QSR će funkcionisati kao gorivo za "Network of Momentum", snabdevajući sve usluge dizajnirane na budućoj Zenon infrastrukturi, poznatoj kao zApps.

 ZNN kao glavna valuta već je veoma rijetka jer većinu coina u opticaju drži zajednica i koristi se za pokretanje čvorova. Iz tog razloga se na berzama može dobiti samo vrlo mali iznos.

 Zemon Alphanet ima četiri tipa učesnika: "Pillar" čvor (oni učestvuju u protokolu o konsenzusu), "Sentitel" čvor (puni čvorovi koji obezbeđuju stabilnost mreže,  "Staker" (nude ekonomsku stabilnost mreže, " Delegator" Oni delegiraju ZNN da podrži Pillar nodove.

Zenonov tim je u potpunosti anoniman što, dakako, po automaizmu pokreće teorije zavjere. Međutim,  Zenonov tim naglašava da Zenon projekat treba da vodi zajednica, oni su tu samo da služe - slijedi se etos Bitkoina. Ne upuštaju se u aktivnosti kako bi uticali na cijenu svog coina (a kamoli na rasprave o cijenama), a činjenica da Zenonov tim to nikada nije učinio, a vjerojatno nikada i neće, ulila je itekako povjerenje u zajednici (jer to znači da se tim usredsređuje na ono što je važno: razvoj mreže, usvajanje i decentralizacija). Vrlo je malo osnivačkih timova koji imaju sličnu ideju vodilju.

Budući da mnogi novi kripto investitori imaju tendenciju izbjegavati manje popularne berze kao što su Stex i Mercatox na kojima se može kupiti Zenon kriptovaluta, a sama činjenica da  još nije uvrštena na veće mjenjacnice (Binance, Coinbase, Kraken, KuCoin...) je dobar pokazatelj da bi još uvijek mogla biti poprilično podcijenjena, pod uslovom da provjerite sve druge fundamntalne aspekte projekta. 


2. Konomi Network

Konomi Network je decentralizirani protokol tržišta novca. Dakle, finansijska aplikacija na jednom od narespektabilnijih blokchaina - Polkadotu

Podržava transfere između lanaca, tzv. cross-chain tehnologija.
Projektni tim je razvio vlastiti oracle koji se može implementirati u više lanaca (Polkadot, KSM, Polygon, Ethereum i BSC).
  
Budući da je izgrađen na Polkadotu, "Konomi Lend" ima komparativnu prednost u odnosu na neke mejnstrim lending protokole na Ethereumu: niže naknade za transakcije, likvidacijske kazne, koeficijente kolaterala i pragove za likvidaciju.
  
Konomi je novi konkurent za Compound and AAVE.


2. Nervos NetworkNervos Network je veoma ambiciozan projekat. Interoperabilnost je bila i ostaje glavni fokus Nervosovog tima dok razvijaju njihovu infrastrukturu za podršku sljedećoj generaciji DeFi aplikacija.

Širok raspon programskih jezika može se koristiti za implementaciju pametnih ugovora na CKB, kao što su JavaScript, Rust i C.

Nedavno su lansirana višelančana rješenja, Polyjuice i Godwoken. Force Bridge je most između lanaca koji je dizajniran da poboljša interoperabilnost transakcija poput onih između ERC-20 tokena na Ethereumu i njegovog blockchain protokola prvog sloja za dokaz rada, most je sada povezan s Ethereumom i uskoro će se povezati s Cardanom, uključujući i druge EVM i ne-EVM lance poput Bitcoina, Trona, EOS-a i Polkadota. To bi omogućilo besprekorne transakcije između Nervos blockchaina i drugih javnih lanaca. To će, takođe, pomoći programerima da prošire svoje aplikacije na ekosistem Nervosa.

Kevin Wang je suosnivač Nervosa i prema njegovim izjavama zasigurno možemo zaključiti da ovaj projekat ima blistavu budućnost. Da li se uloženi novac može uvećati 10x? Da,  moguće je višestruko povratiti svoj novac , jer je u pitanju  ozbiljan projekat a jedini im je konkurent za sada Cosmos (ATOM).
   
 
 
Odricanje Od Odgovornosti / Disclaimer : stavovi i komentari iznijeti u ovom članku odražavaju lično mišljenje autora, a sve informacije iz ovog članka su javno dostupne, preuzete sa različitih izvora.

Sve investicione strategije i investicije uključuju rizik od gubitka, uključujući mogući gubitak svih uloženih iznosa. Ovaj blog je informativno-edukativno-zabavnog karaktera, ništa sadržano na ovoj web stranici ne smije se tumačiti kao investicijski savjet.
Ja nisam finansijski savetnik.
Kripto tržište je rizično, učestvujete u njemu na sopstvenu odgovornost.
Ukoliko želite da trgujete kriptovalutama dobro se informišite prije ulaganja, napravite sopstvene analize i donesite odluke. Uložite samo onoliko koliko ste spremni da izgubite.
Investitori bi trebali konsultovati svog finansijskog savjetnika prije ulaganja u kriptovalute..
Comments

Popular posts from this blog

Top 5 Books to Learn About Cryptocurrency

Physical Gold Bitcoin Coin With Realistic Details

Montenegrin Gothic Bold - Free Font by XAL