Virtuelni svijet kao oslobođenje

 Virtual world as liberation


NFT-ovi su momentalno najuzbudljivija vertikala u kriptu, izazvali su bujicu stvaralačke energije i velikom brzinom zauzimaju kripto svijet - "Virtual world as liberation" je moj prvi trag u NFT svijetu

I nije nužno da kreator objašnjava svoje djelo, moj posao je da ih stvaram, ali napisaću par rečenica zbog svih onih koji ne poznaju dovoljno dobro umjetnost, koji misle da je digitalna umjetnost, digitalno kolekcionarstvo, NFT uopšteno, besmislica. Umjetnici koriste alate svog vremena da ispričaju priče svog vremena.

Predrasude su najveca prepreka uživanju u velikim umjetničkim djelima. Umjetnost više nije mimezis, oponašanje starnosti. Ovo shvatanje, još iz vremena Aristotela i Platona, je ponovo bilo oživljeno u renesansi, oponašanje prirode, ali ne onakve kakva jeste, već kakva bi trebalo da bude. ali taj period je davno završen. 

Umjetnost, kao ljudska djelatnost, preobražava prirodu, mijenja i našu subjektivnu prirodu, prirodu posmatrača, slušaoca, čitaoca, tako što podstiče našu misao, preobražava našu ličnost i obogaćuje je, često je podstiče na pobunu protiv stvarnosti. Pobuna na koju podstiče umjestnost nije očajnička, ona ukazuje na moguće puteve prevazilaženja stvarnosti. 

NFT - od non-fungible tokens, u prostom  prevodu kao nezamjenjivi žeton ili token, zasnovan na blockchain tehnologiji, ne može se zamijeniti nekom drugom vrijednošću i u tom smislu su jedinstveni. NFT ima veliki potencijal. Isto tako, NFT-ovi pružaju priliku različitim umjetnicima da žive od svoje umjetnosti, dolaze do kolekcionara i pokazuju i dijele svoje radove na načine koji ranije nisu postojali. 

Koncept "Virtuelni svijet kao oslobođenje" je nastao u martu 2018. godine. 

Prepoznatljiva geometrijska figura sofisticirano kreirana od dva grafema (OK). Ali, da ne bih narušio interakciju između kreacije i posmatrača, neću objašnjavati detaljno svoje digitalno  dijelo, do esencije treba da dođe svako za sebe...

Tragaoc, virtuelni svijet - metaverzum, sjedinjenje, igralište, sloboda, snaga, samopoštovanje, univerzalnost, oslobođeni prostor, esencijalizam, dopamin, individualizam, dihotomija, izolacija, svijet kontrasta, dualizam, čovjek-robot, ravnoteža, krug! introspekcija, beskonačnost, transformacija, evolucija, svijesnost, oslobađanje...

"Virtual world as liberation" NFT možete pogledati ili kupiti na decentralizovanoj aplikaciji za digitalnu trgovinu Curate (referal koji možete koristiti prilikom registracije je: B4MSNY). Usluga postavljanja na blok ("minting") je besplatna.

Comments

Popular posts from this blog

Top 5 Books to Learn About Cryptocurrency

Physical Gold Bitcoin Coin With Realistic Details

Montenegrin Gothic Bold - Free Font by XAL